Sorglig men stolt dag

I morse vaknade vi till nyheterna att två personer dödats i gisslandramat som utspelade sig på ett cafe i Sydney igår. En ensam och fanatisk galning som utsatte så många oskyldiga för ofattbar rädsla och kallblodigt dödade två av dem.

Mitt i det mörka så blir jag stolt över att bo i ett land som inte vänder sig emot muslimer bara för att just denna ensamma galning råkade vara det. Istället så visar folk sitt stöd och startade en löpeld med support igår för muslimer som på grund av detta vansinnesdåd var rädda för att gå/resa själva med risk för att bli utsatta för hatbrott. Läs mer här om den fantastiska kampanjen #illridewithyou.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/728/21693281/files/2014/12/img_7198.jpg

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sorglig men stolt dag

  1. Freja skriver:

    Otäckt och fantastiskt på samma gång. Jag älskar den hashtaggen, den borde spridas över världen!

  2. ergo sum skriver:

    Vilken fantastisk reaktion av människor!! Är det verkligen så på alla ställen i Australien? För min familj behöver snart ett ställe att flytta till då rasismen i Sverige snart kommer att leda till att vi alla registreras och så småningom kastas ut. Trots att vi är svenskar… Suck. Men i alla fall – otäck med gisslandramat!! Hoppas de som blivit skadade klarar sig så att det inte blir ännu fler dödsoffer..

    Ha det gott! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s