Sorglig men stolt dag

I morse vaknade vi till nyheterna att två personer dödats i gisslandramat som utspelade sig på ett cafe i Sydney igår. En ensam och fanatisk galning som utsatte så många oskyldiga för ofattbar rädsla och kallblodigt dödade två av dem.

Mitt i det mörka så blir jag stolt över att bo i ett land som inte vänder sig emot muslimer bara för att just denna ensamma galning råkade vara det. Istället så visar folk sitt stöd och startade en löpeld med support igår för muslimer som på grund av detta vansinnesdåd var rädda för att gå/resa själva med risk för att bli utsatta för hatbrott. Läs mer här om den fantastiska kampanjen #illridewithyou.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/728/21693281/files/2014/12/img_7198.jpg

2 thoughts on “Sorglig men stolt dag

  1. Vilken fantastisk reaktion av människor!! Är det verkligen så på alla ställen i Australien? För min familj behöver snart ett ställe att flytta till då rasismen i Sverige snart kommer att leda till att vi alla registreras och så småningom kastas ut. Trots att vi är svenskar… Suck. Men i alla fall – otäck med gisslandramat!! Hoppas de som blivit skadade klarar sig så att det inte blir ännu fler dödsoffer..

    Ha det gott! Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s