Största resemissarna

I alla fall enligt den här artikeln. Jag har hört många resenärer som har haft strul med punkt 9 på listan. Innan man åker någonstans så är det viktigt att ha koll på hur länge passet är giltigt, bäst är såklart att skaffa ett helt nytt om man ska vara borta länge.

Och när vi ändå pratar om missar så är det viktigt att komma ihåg att visum (i alla fall work and holiday, arbets- och studentvisum) här i Australien är knutna till ditt passnummer. Om du skaffat visum och sen byter pass precis innan du åker till Australien så måste du komma ihåg att kontakta immigration innan du reser hit och uppdatera passnumret på din ansökan. Info och formulär för att göra det hittar du här.

3 thoughts on “Största resemissarna

  1. Min man har nästan missat det där med passet några gånger… Jag har koll på mina och barnens pass och ser till att våra datum funkar, men han kollar sitt i sista sekund, och vid minst två tillfällen är det med andan i halsen hans nya pass blivit klart i tid…

  2. Bra att verkligen poängtera vikten med pass. Jag har aldrig gjort den tabben – dessutom har jag rört mig i länder där de inte släpper in en om man har ett annat lands stämpel i passet och TROTS det har jag alltid haft aktuella pass. För mig är det den ultimata värdehandligen – den är det enda jag har om något händer i extremfall. Förmodligen blir det så om man som jag är gift med en man som tvingats fly från krig. Då värdesätter man sitt pass. Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s