ANZAC Day

Idag är vi lediga från jobbet, för det är nämligen ANZAC Day här i Australien. ANZAC day  hålls den 25 april varje år som minne för de Australiska och Nya Zeeländska soldater “who served and died in all wars, conflicts, and peacekeeping operations” and “the contribution and suffering of all those who have served.” Många köper och bär en röd vallmoblomma i tyg eller plast (ungefär som majblommorna hemma i Sverige) som stöd och minne för de soldater som dött i strid. 

Många helgdagar i Australien tenderar ju dock att spenderas på puben i glada vänners lag, så jag och T gick ner till vår lokala pub och kollade på den årliga sammandrabbningen mellan Essendon och Collingwood i AFL football. Bra stämning och packat med folk och en vinst för Essendon, vilket T blev glad över. Jag har inte lärt mig tillräckligt mycket om AFL än för att heja på något särskilt lag. 🙂

Nu blir det soffan resten av kvällen, för imorron är det jobb igen. Jag skulle nog tagit ledigt den där klämdagen känner jag nu…

4 thoughts on “ANZAC Day

  1. Ahh, England använder sig av samma symbol – en röd vallmo – för precis samma sak, men jag vet inte om det infaller på samma dag dock. Härligt med lediga dagar och anledningen är behjärtansvärd, även om jag faktiskt inte förstår patriotismen alltid. Vallmor förresten är den ungerska “nationalblomman” som växer på de ungerska fälten på pustan. Otroligt vacker blomma!

    Kramar

  2. Ergo: Det är samma traditioner här som i England tror jag, eftersom de alla tillhör “the Commonwealth” countries. Visst är vallmon en vacker blomma!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s