Måndag!

Måndag igen var det här. Jag måste säga att jag numera gillar måndagar, trots att det är vår mest hektiska dag på jobbet. Konstigt vad man kan uppnå med tankens kraft och måldagstankar, eller hur. 🙂

Förra veckans mål:

 1. Fokusera på att äta efter vad jag vet funkar för mig, undvika socker (åt godis härom dagen och eftersom jag inte äter det så ofta så kände jag mig nästan bakis, konstigt hur starkt kroppen kan säga ifrån), planera mina mellanmål och lyssna på vad kroppen vill ha (inte vad huvudet tycker ser godast ut). Yes, har dessutom testat att baka lite, bland annat det här galet goda spenatbrödet, mums!
 2. Fortsätta med lässchemat för pluggandet, det funkar bra. Jodå, det gick rätt bra!
 3. Göra klart den där coachinguppgiften. En gång för alla! Är 80% klar med den. Men den här veckan ska jag bli färdig med den. Nu räcker det med velande!
 4. Läsa skönlitteratur sådär bara för skojs skull och hitta tillbaka till läsningen för nöjes skull. Läser mest för skolans skull och även om det är intressant så är det inte så värst avslappnande. Nja, gjorde det en eller två kvällar, men ska göra mer av det nu i veckan. Märker att jag slappnar av och varvar ner mycket bättre med böcker än med TV.

Mål för denna veckan:

 • Lite otippat för en målfantast som jag, men nu i veckan har jag inga mål alls förutom att vara glad och må bra. Plugga lite lagom mycket, gärna bli klar med coachinguppgiften, äta gott och umgås med vänner så ofta jag kan. Det enda jag tänker hålla som en daglig rutin är mina 5 tacksamhetsminuter innan jag ska sova varje kväll då jag tar fram minst 3 saker som jag är tacksam och glad för den dagen. Ett helt fantastiskt sätt att se till att sova gott varje natt!

Vad ska ni göra i veckan? Någon som är sugen på att joina min tacksamhetsrutin varje dag/kväll i en veckas tid och se hur det kan göra skillnad för både sömn och välmående? 🙂

3 thoughts on “Måndag!

 1. det där med maten har jag ju redan eftersom jag är typ-1-diabetiker och jag har gjort precis som du att jag har börjat läsa skönlitteratur igen för nöjes skull, jag har ju studerat finska ett helt år nu, så det har blivit nästan bara det, nu läser jag finsk skönlitteratur till frukost och svensk skönlitteratur annars 🙂
  kramar

 2. Ergo: Tack, du är för gó du!
  Ansepanse: Bra där med tvåspråkig skönlitteratur. Jag läser mest skönlitterärt på engelska just nu, men ska försöka byta mig till ett par svenska böcker från mina svenska kompisar här.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s