Två halva hem – eller hemma gånger två?

Många som bor utomlands i längre perioder känner sig rätt splittrade om vad som faktiskt är hemma. Ibland är det lätt att känna sig lite halv, med en fot i varje land. Med hjärtat lite delat. Och med konceptet hemma fyllt av så många känslor, tankar och drömmar.

När jag känner mig lite splittrad så brukar jag försöka tänka så positivt som möjligt och se det som att jag är lyckligt lottad med två fantastiska länder som jag kan kalla hemma. Och jag är och förblir en produkt av dem båda. Även om jag inte bott så länge i Australien, så är människan ändå ett vanedjur, och vardagen omkring en färgar en minst lika mycket som det man växte upp med. Ibland mer och ibland mindre.

Nu har jag äntligen bokat biljetter för mig och T att åka hem till Sverige över jul, och jag längtar något fantastiskt efter att få krama om alla därhemma igen! Det ska också bli lite spännande att för första gången få presentera Sverige för en utländsk pojkvän. Han har önskat sig snö på julafton i alla fall, så det får jag ta och hålla tummarna för. I Kalmartrakten så kan ju det där med snö på julafton vara lite opålitiligt ibland! Sen får vi väl se hur det går med kulturkrockar och allt det andra, men det brukar ju alltid lösa sig om man har ett öppet sinne. 🙂

Dagar som denna så känner jag mig inte alls splittrad, snarare själaglad att jag har ett hemma på varsin sida jorden. Två hemma som jag älskar och saknar lagom mycket när jag är i mitt andra hem. Fast det hade ju inte gjort något om de låg lite närmare varandra, och inte 24 timmars restid bort…

Hur många ”hemma” har ni? Där ni bor nu, där ni växte upp eller kanske även någonstans där ni bodde mittemellan?

6 thoughts on “Två halva hem – eller hemma gånger två?

  1. Älskar ditt inlägg förstår precis det här med att känna sig splittrad och själv har jag många gånger önskat att mina 2 “hemma” var närmare varann dvs. Sverige & Thailand! Sen har jag just nu en utländsk pojkvän på besök här hemma i Kalmartrakten;)

  2. Hej Emmy!
    Jag känner mig hemma på flera ställen. Men den orten där jag växte upp är tyvärr inte hemma längre. Finns ingen kvar där att hälsa på 😦 och upptäckte ganska nyligen att jag inte tänker på den lilla orten som hemma längre. Falun är hemma men Tyskland är det också. Kände verkligen att jag kom hem i somras när vi var där och hälsade på min familj (aupairfamilj). Spännande för T med svensk jul!! Kram och ha det gott.

  3. Två hemma, helt klart!! Och Cali kommer alltid vara hemma på något sätt, även när vi har flyttat hem. Så många vänner och minnen finns här nu.
    Håller tummarna för snö i Kalmartrakten, jag ska ju också fira jul där 😉 Var lite besviken förra året!
    Kram!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s