Systrar

Jag blev verkligen rörd till tårar när jag såg det här underbara initiativet hos Hannah Graaf. Att få en chans att förändra och driva sitt eget liv är något som inte är alla förunnat. Vi kan klaga på många saker här i livet (små och triviala ibland, även om de känns nog så stora och besvärliga just då). Samtidigt som våra systrar lite längre bort saknar de mest grundläggande rättigheterna som finns.

Jag var i Bangladesh i ett par veckor för snart 10 år sedan. Den fattigdom jag såg på många ställen där är nog bland den mest övermannanade och förlamande känsla jag någonsin har upplevt. Det är viktigt att komma ihåg att fattigdom inte alls behöver betyda ett ovärdigt liv. Men den medför ibland fruktansvärda saker, såsom trafficking av barn, misshandel, svält, sjukdomar och tvångsaborteringar.

Det är så otroligt vackert att se den överväldigande medmänsklighet som Hannahs initiativ bjuder på. Att ge någon en del verktyg för att simma upp till ytan och orka hjälpa sig själv. Det är nog det vackraste man kan ge någon som fick börja sitt liv helt utan grundläggande rättigheter och trygghet. Jag har gjort ett litet bidrag till mina systrar i Indien, hoppas några av er också vill skänka en liten slant. (Alla bidrag märkta “bloggfamiljen” går oavkortat direkt till barnhemmet utan administrativa avgifter.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s