Whale watching

Det ska vi försöka oss på i helgen. Jag och tjejerna ska nämligen ner till det lilla samhället Warrnambool, längs Great Ocean Road och försöka se lite valar. Varje vinter (juni-september) här så tar nämligen många valar den kustvägen med sina kalvar, så det är ganska stora odds för att se valar. I Warrnambool så finns det också en bra viewing platform, där man med kikare och hyfsat tålamod ska kunna se valarna bara några hundra meter från stranden. Allra helst så hade jag velat åka ut på en liten båttur och komma lite närmare dessa fantastiska djur, men det verkar tyvärr inte finnas någon sådan enligt vad jag har hittat.

Jag har haft turen att få se valar flera gånger i det vilda, både utanför USA’s kust i Kalifornien 2002 och sedan igen när pappa och jag var och reste upp längs Australiens östkust, utanför Caloundra norr om Brisbane, i september 2010. Särskilt roligt var det utanför Caloundra då en utan kalvarna hoppade och lekte alldeles vansinnigt mycket. Vi kom dock inte sådär jättenära, men lyckades ändå se kalvens cirkuskonster rätt så bra.

Som vanligt när jag är ute med tjejerna så lär det bli en hel del god mat, ett par glas vin och snack med ett par trevliga lokalbor. Jag har även hört rykten om en liten ostfabrik, och det måste ju absolut undersökas.

En fin helg önskar jag er, jag försöker uppdatera lite under helgen!

4 thoughts on “Whale watching

  1. Hej Emmy! Du verkar ha en mycket härlig helg framför dig. Ha så skoj!
    Kram, Helena

  2. Ohh, det hade jag velat vara med på! För några år sedan åkte vi med ungarna till Narvik och åkte ut två dagar i rad för att kolla in späckhuggare, men inte ens en fena fick vi se, och för två år sedan var vi utanför Inverness och skulle kolla in delfiner, men fick tji där med… Vi har inte nån tur med våra valspaningar så jag hoppas det går bättre för dig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s