Boktips

Vill börja med att tacka för alla era kommentarer på inlägget om att återvända. Svårt ämne att skriva om eftersom det ligger så nära hjärtat, men det verkar som att flera av er kände igen er ändå.

Och när vi ändå pratar om resor och återvändande så vill jag passa på att tipsa om en underbar bok som jag läste ut igår natt. Den var sådär medryckande känslosam på slutet att jag bara inte kunde lägga ner den. Jag har inte läst något av Aino Trosell innan, men det kommer jag definitivt göra i fortsättningen. I Hjärtblad får läsaren följa dalkullan Hulda från Malung genom livet. Genom svält, fäbodar, resor, dans, svek och kärlek. Och även om handlingen utspelar sig i slutet av 1800-talet så känner jag igen mig mycket i Hulda (lite komiskt för jag heter faktiskt dessutom Hulda i andranamn). Hon var på sätt och vis en av de första backpackers som fanns. Även om hennes ryggsäck var av näver och hennes längsta färd gick till Stockholm.

Resande har alltid fascinerat, skrämt, kittlat och berikat oss. De har bara sett lite olika ut genom tiderna. Fem tummar upp får Hjärtblad i alla fall av mig. Och stort tack till fina vännen C som såg till att jag fick lite svensk läsning!

20120613-220033.jpg

5 thoughts on “Boktips

 1. Tack för tipset! Behöver samla på mig lite boktips nu inför semestern för jag har fått för mig att jag ska få tid att läsa :). Jag läste två deckare nyligen som var bra, en serie av Sofie Sarenbrandt, vecka 36 och i stället för dig.
  Kram och ha det bra.

 2. Låter som en bok jag kanske ska läsa.
  Undrade just om du får tag i svenska böcker men såg sedan att du fått den av C!
  Läser du på engelska annars??
  Kram

 3. Jag brukar gilla historiska romaner, tycker det är kul att läsa om livsöden i andra tider. Men just nu har jag snöat in på deckare… Kanske ska testa om den där kan få mig att gå över till mer blandat bokkost igen…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s