Tillsammans

Ibland kan jag vara lite av en ensamvarg. Speciellt om jag mår lite halvkasst. Då är det skönt att kunna vara helt ensam en stund för att få lite perspektiv på eländet och klura ut hur man ska ta nästa steg. Lite samma sak som de gånger man mår rätt bra. När det bara är skönt att gå och pyssla och fundera i lugn och ro. Självvald ensamhet i lagom dos är bland det bästa jag vet.

Den här helgen har jag umgåtts med T ända från fredag kväll till nu på söndagskvällen. Ovanligt mycket för att vara oss, och en viktig träning för mig. Inte för att jag ska ändra på hela min personlighet och kasta all ensamtid på sophögen. Men viktigt för att vi ska kunna fördjupa vår relation och hitta balansen i att göra just ingenting tillsammans. Sedan så kommer tillsammanstid ju också med fina bonusar i form av omtanke, kramar, god mat och skratt man kan dela.

Jag är ingen person som strävar efter att gömma mig i parbubblan. Men den här helgen har varit en fin och lärorik bubbla som får mig att orka en skruttig jobbvecka till. Och den där ensamtiden kan jag alltid ta igen imorgon kväll om jag känner att det behövs.

Det här inlägget postades i Konsten att dejta, Tankar och känslor. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Tillsammans

 1. A skriver:

  Kommer sakna våra luncher denna vecka!

 2. vuxenmamman skriver:

  Jag tror att det där med parrelationer hela tiden måste föregås av ensamperioder för att det ska funka i längden. Alltså oavsett hur man är som person. Att längta efter att tillbringa tid med varandra är bara nyttigt.

  KRAM

 3. Ergo Sum skriver:

  Emmy – jag älskar att vara ensam – och behöver det allt emellanåt. Jag har aldrig varit typen som inte kan leeeeeeeeva utan min man. Inte ens utan mina söner. Mitt mål är att uppforstra dem till att INTE vara beroende av mig.. Men. Att vara tillsammans för att man väljer så är underbart!

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s