Att springa för sina systrar

Idag är det mors dag här i Australien, och enligt en stolt tradition (sedan 15 år tillbaka) så anordnas loppet Mother’s Day Classic till förmån för forskningen kring bröstcancer. Härliga A (som för övrigt gjorde en grym insats idag på sitt första lopp någonsin!) tyckte att vi skulle signa upp, och löpning är ju som ni vet inget jag brukar tacka nej till!

Så idag lyckades jag trots ösregn och 10 plusgrader ta mig runt 8 km spåret vid Melbourne Botanic Gardens på 42 minuter. Blev jättenöjd med min tid, eftersom jag mått lite skruttigt den senaste veckan och haft rätt ont i benmusklerna dessutom. Men ibland så klickar det till, och det hjälpte ju en hel del att det stod så mycket härligt folk och hejdade på oss. Att se alla dem som sprang för någon de känner som är sjuk eller gått bort i bröstcancer gjorde att man orkade lite mer och sände en tanke till alla dem som drabbas av denna hemska sjukdom. Så jag sprang för alla dem också!

Nu väntar en lugn och stilla söndagseftermiddag inomhus eftersom det envisa regnet tycks hålla sig kvar. Hoppas ni får en fin söndag!

20120513-133948.jpg

8 thoughts on “Att springa för sina systrar

  1. Heja Emmy! Min man är faktiskt i Australien med jobbet nu. Men nu är han nog på flygplatsen på väg hem. De har varit i Brisbane en vecka. Kram och ha det bra.

  2. Fantastiskt bra gjort av dig! Min bästa vän gick bort i bröstcancer för snart 4 år sedan och för mig är det viktigt att stödja kampen mot sjukdomen och jag beundrar alla som gör en insats – stort eller smått … att springa ett lopp – där visar man vad man går för! Ha det fint!/Mormor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s