Bortabrabloggens årskrönika 2011

Jaha gó vänner, då var det dags att lägga ännu ett utlandsår och bloggår till handlingarna. Med risk för att låta som en gammal tant så förstår jag inte riktigt vart tiden tar vägen. Men för att jag inte helt ska glömma året som gått så tänkte jag köra en liten sammanfattning här för den som är intresserad.

Januari
Efter 6 månader på resande fot runt Australien och ett fantastiskt nyårsfirande i Sydney kom jag och min resekompanjon S tillbaka till Melbourne. Även om jag klarat jobbintervjun i Melbourne i december med glans så väntade nu högvis med pappersarbete för att få mitt sponsrade arbetsvisum klart. Januari var både sorgligt och förväntansfullt, med ett tungt farväl av S som åkte vidare mot Nya Zealand efter att vi rest tillsammans i ett helt år. Nya jobbet (på mediaföretaget jag jobbat på tidigare i Sydney) och visumet för att få börja ett nytt kapitel i Australien var såklart jättespännande. Jag började jobba igen i slutet på januari. I januari träffade jag även svenska vännen J, som jag fick kontakt med genom bloggen.

Februari
Mitt arbetsvisum blev äntligen beviljat och en stor lättnadens suck drogs. Vetskapen att jag nu kunde stanna och jobba fram till 2015 om jag ville var en stoooor lättnad! Jag började även leta lägenhet, för efter nästan ett år på hostel/i tält/i delat rum med S så var det dags för eget rum (om än i delad lägenhet). Flyttade in i lägenhet med min rara indiska housemate B, som jag sedan bodde tillsammans med fram till för några veckor sedan. Fyllde 29 och firade detta med pompa och ståt. Fick även halsfluss (igen) och brottades lite med de envisa Australiensiska superbacillerna.

Mars
Jobbet började ta form, även om det samtidigt blev jobbigt då min chef fick en allvarlig sjukdomsdiagnos och var borta väldigt mycket. Men som den mångsysslare jag är så lyckades jag ändå hitta nya sätt för att integreras i rollen och bygga relevanta kontakter. Mars minns jag som en ganska lugn månad där balansen av att äntligen ha ett riktigt hem började sjunka in. Jag fick även för mig att testa på det där med nätdejtingoch träffade både väldigt trevliga och mindre trevliga grabbar från alla möjliga länder. Många klarade sig dock inte ens till dejt nummer två.

April
Mycket sociala aktiviteter och fester. Åkte även till Cairns över påsken tillsammans med J och amerikanska vännen A. Härligt att återse alla backpackerställen som jag och S besökt bara ett par månader tidigare, och vi bodde till och med på samma vandrarhem!

Maj
Fortsatte i resandets tecken och åkte till Perth för en långhelg med samma resesällskap som påskresan ovan. Fick lite oss lite solsken och en och annan öl på Little Creature’s bryggeri i Fremantle. Jag och A åkte även över till Rottnest Island och cyklade tandemcykel en hel dag så det sved ordentligt i lårmusklerna. Resten av maj var också väldigt social och festlig med många resevänner som reste iväg och sedan kom tillbaka. Anmälde mig även till Melbourne Half Marathon och började träna så smått inför loppet i oktober.

Juni
Bokade hemresa till Sverige i juli och började räkna ner. Melbourne’s vinter var kall och blåsig, men vetskapen att jag snart skulle få träffa familjen och vännerna gjorde att jag orkade. Jobbet var också lite motigt vill jag minnas. Midsommar firades på koreansk restaurang med fina vänner utan sill, nubbe och midsommarstång. Positivt var att jag i denna veva mötte nya vännen L från Kanada och tack vare henne fick ordning på löpträningen.

Juli
Åkte hem till Sverige för första gången på över 1,5 år.  Hade tre underbara veckor tillsammans med familj och vänner , samt hann även träffa tre fina bloggvänner IRL. Fantastsikt fin månad, trots att det inte var det allra bästa sommarvädret. Kändes både jobbigt och skönt att åka tillbaka till Melbourne igen.

Augusti
Landade tillbaka på jobbet och fick jobbar hårt för att komma ikapp mina tre veckors semester. Blev även erbjuden ett par kurser genom jobbet inom strategi och kommunikation, vilket var jättekul! Började också varva upp träningen ordentligt för halvmaran i oktober . Jag började även blogga lite mer på engelska. Ledsamt var att min släkting B stilla somnade in och därmed gjorde att många tårar fälldes .

September
Fokus på träning och hälsa . Trots detta så åkte jag på en rejäl halsfluss och låg golvad en hel vecka, inte alls i enlighet med träningsplanerna! Den 11 september hade jag min första dejt med T, även om jag höll det lite hemligt för er. Kanske inget fint datum att minnas historiskt rent sett, men det blir ju lätt att komma ihåg när vi träffades. I samma veva så började flera av mina närmsta vänner förbereda sina avresor från Melbourne, alltid lika jobbigt att behöva säga hejdå.

Oktober
Melbourne Half Marathon avklarades trots att jag legat sjuk bara en dryg vecka innan. Borde nog såhär i efterhand inte ha sprungit eftersom jag sedan blev sjuk igen, men är man riktigt envis så är det svårt att se sig som besegrad. Var sjuk till och från hela oktober, men ändå vid rätt gott mod. Kan ha berott en hel del på att allt flöt på kanonbra med T. Engelska drottningen var på besök i Melbourne , även om jag inte brydde mig särskilt mycket om det. Började leta lägenhet  så smått, eftersom min housemate B bestämt sig för att flytta via Indien till Europa redan i slutet av november. Jag hade även en del besvär med en klumpig kollega, han har dock i skrivande stund skärpt sig en hel del. Fina vännen J lämnade Melbourne och jag sörjde en del att min enda svenska kompis här försvann från Melbourne.

November
Gick på Melbourne Horse Races för första gången och vännen J gjorde ett mycket uppskattat återbesök i Melbourne. Jag hittade en lägenhet och flyttade in  tillsammans med min kompis M och en kille till. Jobbade på ett par olika golfevents genom jobbet och fick bland annat se Tiger Woods spela  på nära håll.

December
Efter en rejäl energisvacka och diverse strul med nya lägenheten  så firades julen tillsammans med T och vännerna, och trots hagelstorm (!!!) mitt i värmen på juldagen, så blev det väldigt lyckat ändå.

Med ett fint, men delvis tungt år i bagaget så tuffar jag nu vidare mot framtidens äventyr. Lite oklart exakt vart vägen leder såklart, men ni hänger väl med och läser? Gott nytt år på er allihopa!

Tack år 2011, du har varit en fin och strävsam kompanjon. Nu bygger vi vidare under 2012! Bild från http://weheartit.com

5 thoughts on “Bortabrabloggens årskrönika 2011

  1. Vilket spännande år du haft och så himla mycket som hänt, trots allt. Önskar dig gott nytt år nu och hoppas 2012 blir en jättefint år för dig! Många kramar, Maria.

  2. Det är kul med bloggar, en så fin dagbok som man kan titta tillbaka på och verkligen se hur mycket som hänt under året =)
    Gott nytt år! Kram

  3. Gott nytt år!! Mycket rolig läsning! Hoppas jag hinner sammanställa något, är ju kul för en själv också att faktiskt tänka tillbaka på året som gått! Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s