Träningsvänner med olika mål

Ibland kan jag ifrågasätta mina målsättningar och min envishet. För det är nämligen så att när jag väl har bestämt mig så “får” jag inte hoppa av. Även om jag jobbar en hel del med mig själv och tjatar på mig själv ibland att det är ok att ändra sig om förutsättningarna gör det. Speciellt när det gäller träning och utmaningar.

För ett tag sen så anmälde jag mig till Melbourne Half Marathon den 9 oktober. Tvivlar inte alls på att jag ska lyckas ta mig i mål. Dock lär nog tiden inte bli den bästa. Men för att man ska lyckas ta sig i mål utan skador så bör man ju träna en del innan ett långt lopp. Jag sprang ju tidigare varje onsdag med min kanadensiska kompis L. Nu har hon tyvärr åkt på en lårskada och kan inte springa på ett bra tag. Och då måste jag hitta andra att träna med. Segt som attan, för hon är väldigt lik mig i tempo och löpstil.

Men så kom jag på att man kan ju faktiskt ha olika träningskompisar för olika dagar i veckan. Så idag sprang jag en kortare runda med min roomie. Till helgen ska jag springa en långrunda själv och sen möta upp med L för en riktigt lång promenad. Och då är det ju “bara” en av dessa tre dagar jag behöver träna själv. Vilket hjälper motivationen en hel del tycker jag.

Hur har ni det med träningsmotivationen? Tränar ni helst själva eller i grupp?

6 thoughts on “Träningsvänner med olika mål

 1. Jag brukade promenixa med en van varje vardagsmorgon och det hjalpte mig att komma ur sangen, men ibland ville jag bara ga sjalv utan att behova prata med nagon. Nu nar jag har flyttat har jag inget val an att ga sjalv, dock sa hjalper det motivationen att veta att jag ska vara brudtarna snart och pa utlandssemestern, vill vara fin i bikinin… 🙂 pok!

 2. Motivation NOLL just för ett tag sen men det börjar komma tillbaka nu jag tränar helst ensam vill bara koncentrera mig på det jag skall men gärna med mannen oxå ….

  Ha en skön dag kram tjejen

 3. nu är det ju så att jag inte tränar alls på det där viset eftersom jag är reumatiker men jag rör på mig och går promenader, långa promenader ibland, det älskar jag, helst har jag någon med mig, alltså människa, för Nemo och Sluggo är ju alltid med mig, det är roligare att gå med någon än att gå själv
  bamsekramar

 4. Oj vad mycket du har hunnit producera under min borta varo.
  Jag kan ju inte löpa rundor längre men hästarna ger mig nog den dagliga träningen som behövs.

  Vad roligt att du hann träffa tre av bloggvännerna, men synd att vi inte träffades….
  och nog tar bloggandet tid men det är både socialt och roligt att följa vissa. Nu har det kommit så många nya att man måste begränsa sig vilka man kikar in hos och kanske man missar någon trevlig!!

  Sv……….Lite gåtor, men det var för att inte avslöja att vi varit borta från huset.

  Kramkram

 5. Min träningsmotivaation har varit borta ett år. Och jag tror att jag saknar den.. Saknar den i alla fall på det sättet att om jag hade motivation till att träna, så kanske jag skulle träna mer och slippa det dåliga samvetet. För träning är något jag bör göra, enligt mig själv. Men det skulle ju vara kul om det var kul också… Jag tycker det är skönt när jag väl kommit ut/dit och hem, men innan… blä. Det är en kamp varje gång. Så var det inte förr. Kram och lycka till med löpningen!

 6. Tränar gärna själv men jag e periodare på det, tyvärr. Blir jag avbruten har jag svårt för att komma igång igen.
  ha de Fia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s