Varför Australien?

Curlingmamman fick ju önska tema för detta inlägg, och hon var då nyfiken på hur det kom sig att jag hamnade i just Australien. Jag har skrivit lite om detta innan, läs gärna här om du är nyfiken.

Jag har alltid varit sugen på att resa runt i Australien, men när jag slutade gymnasiet så var jag mer sugen just då på att åka till USA. Så 2001-2002 var jag i USA och jobbade som au pair i San Fransisco, men drömmen om Australien glömde jag aldrig bort. Bara lade den på hyllan en liten stund. När jag kom hem till Sverige igen efter det året utomlands så hamnade plugg och jobb i fokus. Och sedan när pluggandet var klart så följde jag kärleken och min dåvarande pojkvän till England. Men under våren/sommaren 2009 (efter att vi gjort slut) så låg den där utlandslängtan fortfarande och gnagde. Jag trivdes bra i England och med jobbet. Men kände att det liksom hade stagnerat lite. Att jag stod stilla och trampade. Och mitt i mina framtidsfunderingar så föll det sig så att kompisen S blev varslad från jobbet. Hon ville göra något nytt men inte ensam. Och jag kände detsamma. Så vi slog oss ihop och bokade en jorden runt resa. Bara sådär. Spontant, men ändå lagom planerat.

Planen från första början var att åka jorden runt via Thailand, Malaysia, Singapore, Australien, Nya Zealand, USA och tillbaka till England. Vi skulle vara borta januari 2010 till januari 2011 hade vi tänkt. Men jag hann bara så långt som till Australien. Efter en del resande så lyckades jag få jobb och förlängt visum och blev kvar här. Lite komiskt, för jag hade aldrig trott att jag skulle stanna kvar här i Australien. Speciellt inte som singel och utan naturlig ”dragningskraft” här borta. Men det är lite så mitt liv har sett ut de senaste 10 åren. Jag har hittat nya vägar hela tiden, och hamnat på ganska oväntade jobb och platser. Men jag har alltid trivts bra med omständigheterna som kommit upp. Därmed inte sagt att man inte får framtidsångest ibland och blir lite trött på sig själv och sitt flackande. Men alla mynt har ju två sidor som de brukar säga!

Just nu är planen att bli kvar här i Australien i något år till. Trivs kanon med jobbet, vännerna och livet i Melbourne. Så det finns ingen större anledning att röra på sig just nu. Men sådant kan ju ändras. Så jag tuffar vidare och njuter av det som är, samtidigt som jag väntar med spänning på det som komma skall!

Det här inlägget postades i Australien, Om bloggförfattaren, Resor. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Varför Australien?

 1. Curlingmamman skriver:

  Tack för inlägget:)kram

 2. fialia skriver:

  Tycker du gör alldeles rätt i att utforska ”livet” man lär känna sig själv när man e ute o reser.
  Läste att näst efter Aten i grekland har melbourne mest greker som stad.
  ha de Fia

 3. Lisa skriver:

  Hihi, så roligt att jag redan vet hela den där storyn. Kul att känna dig bättre! 🙂 Låter som en bra helg, trots dödsfallet. Stor kram

 4. ansepanse skriver:

  låter fint när du berättar om ditt liv, det är alltid lika roligt att läsa om
  kramar vännen

 5. Freja skriver:

  Jag har oxå alltid lockats av Australien, mer än av USA till exempel, Men jag valde andra typer av äventyr (som att göra lumpen tex) så det blev aldrig att jag kom iväg och reste som ung. Få se om jag tar mig dit när jag blir pensionär, då hoppas jag kunna resa massor! Det är så kul att läsa om ditt liv och dina val, tack för att du delar med dig!

 6. christinaskriver skriver:

  Du verkar ha en skön inställning till livet så tuffa vidare och njut, ingen vet vad framtiden har att bjuda på men spännande är det! Är säker på att den har något bra för dig!

 7. Ping: Håll i hatten! | bortabrabloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s