Dejtande och fånigheter

Hade en intressant diskussion med R härom kvällen när vi mötte upp för en catch up. Vi har ju träffats ett tag och även om vi inte direkt definierat var vi står i dejtingfasen, så hade R haft en intressant diskussion med en av sina australiensiska kompisar. Tydligen finns det enligt just denna polare 5 stadier för dejtande i detta land.

 1. Meeting someone – tydligen de första gångerna man träffar någon ny. Lite oklart hur många gånger, men vi kom fram till att det nog bara var max en handfull gånger de menar.
 2. Catching up with someone – typ att ses. Inte så olikt ovanstående, men att man ändå mötts upp en del, men inte vill säga att man ses alltför regelbundet. Förvirrande, eller hur!
 3. Seeing someone – Nu har man tydligen kommit förbi de första två faserna och ses regelbundet. Tror det är ungefär i denna fas (eller kanske nr 2) man träffar varandras kompisar. Jag fattar ingenting…
 4. Going out with someone – kila stadigt ungefär. Fast inte riktigt. Man är hyfsat seriösa, men ännu inte redo att gå till nästa stadie.
 5. Exclusive with someone – nu är man överens om att man bara träffar varandra och nu är man alltså officiellt ihop. Lite utmattande måste det ju vara att man först måste ta sig igenom 4 övriga stadier innan man kan erkänna att man gillar varandra och vill vara ihop.

Ja, som ni märker är det ju en hel vetenskap det här. Personligen så fäster jag inte så mycket vikt vid dessa fjantiga stadier. Jag brukar se det som att man dejtar. Detta för mig börjar så fort man vill träffa någon mer än en gång och sen får man väl se vart saker och ting leder. Ibland blir det seriöst och ibland inte. Oavsett vad så kan jag sakna den enklare filosofin som jag upplevde i Sverige när jag var yngre. Antingen så var man tillsammans, eller så var man inte det. Inga töntiga gråzoner. Men det kanske är annorlunda därhemma idag?

Sen kan man ju undra var jag och R står. Det hann vi faktiskt inte avhandla. 🙂

Det här inlägget postades i Konsten att dejta. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Dejtande och fånigheter

 1. Freja skriver:

  Jag har ingen aning om hur det är här nuförtiden, jag träffade min man för 22 år sedan… Men jag har aldrig dejtat i hela mitt liv, det har alltid bara blivit så att jag träffat nån och sen har vi hängt ihop tills det tagit slut. Inga faser, inga färdigbestämda steg eller turer. Snart lär jag väl få veta hur det fungerar nu för tiden, mina barn kommer väl snart i ”vara ihop”-åldern…..

 2. Nette skriver:

  Åh, det där verkar vara en hel vetenskap. Har dom inte det där ”Har jag chans på dig?” i Australien? 😉
  I morgon är det fredag så trevlig helg på dig!
  kram

 3. Boel i Sydney skriver:

  Oj, vilken process :S Haller med dig, dejta racker val gott o val? Tycker det dar exclusive eller inte exclusive verkar krangligt med, maste man fraga varann for o vara saker pa att den ena inte dejtar tre fyra pers till samtidigt…? Vad vet jag, langesen jag dejtade nu :S kram!

 4. Curlingmamman skriver:

  Verkar komplicerat,var nog enklare förr…jag träffade ju min man för 21 år sen då var det inte så komplicerat!kramar i massor

 5. Lisa skriver:

  Haha, vart ni står får väl bli nästa diskussion? 🙂 Intressanta stadier, nu när jag ser namnen på dem inser jag att folk säger olika, jag har nog bara tänkt att det heter ”going out” men folk använder alla olika termer som finns.. Så kanske finns det stadier? Men krångligt låter det. Sveriges ”regler” känns enklare, men kan också sakna att man inte riktigt dejtar här.. Kram

 6. ansepanse skriver:

  det där låter otroligt krångligt, varför måste man sätta etiketter på allting
  kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s