Lagom lika barn leker bäst?

Mitt god humör från gårdagen var alldeles bortblåst i morse efter mardrömmar och långa vakna morgontimmar. Försökte somna om sådär en 500 gånger och när jag väl lyckades slumra lite så ringde väckarklockan. Men även den soligaste vecka har ju sina fläckar ibland.

Som vanligt när sömnlösheten drabbar mig så kommer funderingarna krypande. Morgonens tankar gav upphov till dagens rubrik. Oavsett om det gäller vänskap, kärlek eller arbetssituationer så sägs det ju alltid att lika barn leka bäst. Men där jag låg och funderade så insåg jag att i alla fall när det gäller mig så kan vi inte vara alldeles för lika för att ha en stark connection. Speciellt inte vad gäller killar och kärlek. Jag trivs bäst med dem där vi delar några grundläggande värderingar om framtid, jobb och hur man behandlar andra. Sen är det rätt fritt spel gällande resten.

Men sen kan man ju inte vara för olika heller, för då har man ju knappt något gemensamt. Och vad ska man prata om då? Men olikheter ska ju enligt många både attrahera och komplettera.

Det där vidriga lilla “lagom” är väl vart man slutligen hamnar. Det brukar ju bli så, speciellt för oss svenskar.

Men så blev jag så trött på mig själv och mitt dravel så jag snickrade ihop min version av “Lektrappan”. Vad tycker ni? Leker ni bäst med dem som är väldigt lika, lagom lika, eller alldeles olika?

6 thoughts on “Lagom lika barn leker bäst?

  1. Hej kära! Vad intressant :). Känner dock att huvudet är lite för mossigt ftf för att reda i ngt … varit mkt idag. Men det tål att tänkas på :). Mail kommer im! Många kramar å hoppas du får en fin dag 🙂

  2. Lika barn leka bäst tror jag,har fått en ny ofrivillig bekantskap där vi inte alls gillar samma saker överhuvudtaget och personkemin inte stämmer för fem öre….min man och jag gillar för det mesta samma saker och vi har ju hängt ihop i snart 20 år…kramis

  3. Hm. När det gäller mig och min man så är vi totalt olika. Men det har ju funkat i 17 år hittills så… Fast när det gäller vänner vill jag nog att de ska vara mer lika mig för att det ska bli ett bra utbyte. Intressanta tankar, hörrö. Jag ska fundera vidare medan jag går ut med hundarna. Många kramar /Nettan

  4. Lika barn leka bäst beror nog oxå på i vilket avseende man tänker på att vara olika i partnerskap t ex kan vara bra att finna balansen mellan varandra osv nu skall jag inte skriva ett långt mail här inte *s* jag förstår din tanke kram hoppas du överlever dagen även du är trött…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s