Måndagsrutiner

Måndag är väl för många den minst roliga dagen i veckan. Man är trött och seg, inboxen översvämmar med mail alla de slag och kontoret (iaf här hos oss) surrar svagt av allt helgpladder blandat med mötesplanering och annat.

Jag har aldrig tyckt om måndagar, men jag har märkt att man med en enkel liten måndagsrutin kan sparka igång veckan rätt bra ändå. Mina måndagsmorgnar ser därför sedan ett tag tillbaka ut som följer:

 • Gå upp i hyfsat god tid (istället för mitt vanliga stressande) så jag hinner med en lång skönt dusch och att fixa hår och smink lite extra fint. Gärna en extra fin outfit också. Avslutar detta med ett stort leende till mig själv i spegeln.
 • Powerwalk till jobbet för att låta huvudet vakna till, tar ungefär en halvtimme i rask promenadtakt, och jag genar längs med Yarra river (så jag får lite natur där på morgonkvisten, ja så mycket det går när man bor mitt i stan).
 • Väl framme vid jobbet så köper jag en stor kaffe och en croissant med ost, skinka och tomat. God frukost i magen gör att dagen börjar lite bättre.
 • När jag satt mig vid skrivbordet så sätter jag igång en bra låt i hörlurarna (i stil med “Gabriellas sång”) samtidigt som jag öppnar inboxen så att man inte blir helt nedtyngd av allt som finns att göra, utan istället ler för sig själv åt powermusiken i lurarna.
 • Om dagen ändå känns tung så belönar jag mig själv genom att göra något trevligt på måndagskvällen (och se fram emot det under dagen), till exempel bio, god middag, fika med en vän eller bara vara hemma och slappa i sin ensamhet.

Nu är ju mitt jobb ganska trevligt, så jag lider inte alltför mycket här. 🙂 Men en morgonmänniska har jag aldrig varit, och det blir nog aldrig någon ändring på det heller!

Hur ser era måndagsrutiner ut?

11 thoughts on “Måndagsrutiner

 1. Jag försöker också komma upp hysat i tid så jag inte stressar, utan är på extra gott humör när jag möter mina måndagsterrorister i skolan!!*L*

 2. Vilket perfekt sätt att göra något bra av tråkmåndagar.
  Själv har jag inga såna dagar längre, snarare så går alla dagar ihop och det kan lika väl vara lördag på en måndag osv.
  Kram och njut av dagen.

 3. Vilka bra måndagsrutiner, min måndag ser ut som den alltid gör =) Stressa till bussen och när man kommer till jobbet så är det direkt igång att jobba.. ingen tid för kaffe eller liknande.. man ska vara glad om man får kaffe vid 10 😉

 4. Denna måndag är en bra sådan, jag är ledig efter helgjobbande.
  Så rutiner idag har jag inte.
  Jo, dagens första mugg nykokt kaffe är viktig!
  Ha det bäst!
  Kram

 5. mina måndagsmorgnar skiljer sig inte från andra morgnar, jag är heller ingen morgonmänniska
  en fin vecka till dig vännen – kramar

 6. Vilka trevliga måndagsrutiner. Jag är student och extrajobbare och har därför inga riktiga kontorstider, alltså inte heller några “riktiga” måndagar. För att kort och gott göra något vettigt av mina dagar skriver jag listor med sådant jag vill och bör hinna med. Det är skönt att pricka av och det gör mig på bra humör 🙂

 7. Å, vilken klok och bra rutin! Jag tyckte att det lät som en helskön måndagsmorgon… 🙂
  Hoppas att den fortsätter lika bra!

  Kram,
  Lisa

 8. Jag är rätt morgonpigg så jag skulle kunna vara uppe tidigt och iväg till jobbet, men måste se till att ungarna kommer till skolan i tid. Eller, se till att dottern kommer iväg, sonen håller koll själv. Upp, väcka barn, ordna frukost, väcka dottern igen, klä på mig, påminna dotterna att klä sig, påminna dottern om att äta, äta frukost, påminna dottern om att äta igen, borsta tänder och hår, påminna dottern om att borsta tänder och hår, packa lunchlåda, säga till dottern att borsta hår igen, kolla att dottern har med sig allt, nej nycklarna är borta, vända upp och ner på huset för att hitta nycklarna, påminna dottern om skor och jacka, springa efter dottern med cykelhjälm, vinka hej då, pusta ut, cykla till jobbet…..

 9. Det låter som en bra start i veckan för dig. Gillar hur du faktiskt väljer att se det positiva. Min måndags morgon börjar alltid med kaos, man letar efter kläder ( ja, jag vet – borde letat efter dem på söndagen, men då tvättar jag och sedan slänger jag allt i en hög.)
  och omaka strumpor blir allt som jag finner. Jag duschar, klär och sminkar mig och ger de två mellan barnen frukost, tjatar på femtonåringen att han ska gå upp och sedan att han ska stänga av duschen, skynda sig. 🙂 Vi brukar sedan lämna hemmet ungefär 3 minuter i åtta på morgonen och barnen börjar precis klockan åtta. Men tack och lov så bor vi jättenära. ( Maratonvägen och Linehedsskolan, om du minns?) Sedan när jag lämnat dem på både skola och dagis, så brukar jag oftast gå till Simmo´s ( minns du?) den arabiska butiken och köpa mjölk eller vad som behövs. Sedan hem och då dricker jag en kopp te i godan ro. 🙂 Såhär ser de flesta mornar ut för mig egentligen.
  Jag borde nog följa ditt exempel och gå upp tidigare, men jag är så himla morgontrött jag med. 🙂

  Kramar, Maria.

 10. Ha ha, mina morgonrutiner ser liiiite annorlunda ut… 😀 Tänk snooze:ande i en smärre evighet, panikdusch + tandborstning, inget smink, håret i en stram tofs och sedan snabbt iväg på cykeln till jobbet. 🙂 Väl där halsar jag latte och käkar en macka eller ett par frukter.

  Kram

 11. Vilka bra rutiner! Jag forsoker lagga mig i hyfsad tid pa sondagen (vilket later skittrakigt men ar ju sa svart o komma ur sangen pa mandagen annars) och pa fredagen forsoker jag fixa min to-do lista till mandagen sa det kanns mindre stressigt o jag vet vad jag har o gora nar jag kommer in pa morgonen.

  Hm… det ar nog mina enda mandags rutiner… gillar dina dock tror ga upp lite tidigare o fixa sig lite extra kan gora stor skillnad!

  kram!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s