Poetisk och fundersam sondag

Hej pa er!

Firandet igar forvandlades till vin, film och skratt med folk av blandade nationaliteter pa vandrarhemmet, men det var minst lika trevligt det! =) Vaknade sent idag ocksa, vilket kanns valdigt ovant efter manader av campande och att vakna till soluppgangen. De som kanner mig vet att jag inte alls ar en morgonmanniska, sa att sova lange passar mig mycket battre!

Hjarnan funderar dock friskt pa det mesta trots att jag kanner mig hyfsat avslappnad for tillfallet. Tanker mycket pa er darhemma, hade garna flugit hem en svang for jul och nyar, fatt leka runt i snon, krama om de jag alskar och bara finnas till bland de som kanner en sa val att man inte ens behover prata hela tiden.

Sann vanskap ar att kunna sitta tillsammans och forsta varandra med bara en blick. Det tar aratal for sadan vanskap att vaxa fram, och nar man ar ute och reser sa finns det inte riktigt utrymme att utveckla sadan vanskap. Det ar intensivt och kul och man lar kanna manga manniskor ganska snabbt. Far veta mycket efter bara ett kort samtal, men man undrar alltid hur det hade varit att traffas under andra omstandigheter. Ibland kanns det overkligt akta och andra ganger sa falskt och ytligt att man ifragasatter om det ens ar vart att ge sig in i diskussion med folk. Fordelen ar dock att det inte finns plats for forutfattade meningar nar man traffar folk pa resande fot. Fordomar om olika nationaliteter rasar snabbt nar man inser hur olika folk faktiskt ar. Men jag funderar ofta pa aktheten i manniskor. Visar de en sida som det vill att andra ska se, eller visar de vem de verkligen ar. Jag antar att det ar omojligt att fa veta sakert… Jag ar formodligen likadan sjalv utan att veta om det.

Sometimes you wonder
When it feels hard to carry even your own weight
When problems mount and you feel smaller than small

How does one get to the summit
Where it all becomes clear
Where even the darkest clouds make sense

Loneliness is a curse and a blessing
You answer only to yourself
But it’s hard for a fool to guide oneself through impossible darkness

But when tuned in with your spirits you know where to go
The voice from within is strong and undisturbed

Just learn to listen, ponder and act to help yourself
Life will always burn our wings
But if we really want, we can still manage to fly

3 thoughts on “Poetisk och fundersam sondag

  1. Du är så duktig att skriva och det blir så vackert med engelskan. Språket är maffigt och mäktigt på något vis. Jag har upplevt att sann vänskap kan växa fram väldigt snabbt, så har det varit med de bloggsystrar jag träffat. Men då har vi ju i och för sig redan följt varandras liv länge på bloggen. Jag förstår att det blir väldigt intensivt att träffa nya människor hela tiden. Förstår att du längtar hem nu i juletider. När jag och Valter kom upp för en halvtimme sedan upptäckte jag att det snöat ännu en decimeter i natt. Kram på dig!

  2. Jag tror att alla de funderingar och människomöten du utsätts för tar du med dig vidare i livet, i andra möten. Det här kommer att göra dig till en bättre människo kännare längre fram i livet….. och det är inte så dumt! *L* Sedan är det få förunnat att resa runt, träffa massor av människor och välja den människan man vill vara just där och då. På något sätt tror jag det ger en större självinsikt!!! Eller nått…..*L* Njuuuuuuuuut!!!!! För vips så är den tiden slut!!!!*L*

  3. Vi verkar vara lika fundersamma du och jag 🙂 Tack för ditt mail, ska svara senare. Känner igen det där med om det är äkta eller inte. Ibland klickar man direkt, men hade man fortsatt göra det om man umgicks en längre tid eller under andra omständigheter? Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s