Hjälp!

Godmorgon bloggen…

Rapport om helgen följer strax, men först en undran om varför jag ska gå och bli sjuk hela tiden. Har gått på antibiotika i 3 veckor nu, först samma sort i 2 v, sen en ny förra veckan. Har tagit det lugnt och vilat massa, och ändå så vaknade jag idag med ont i halsen igen. Är det månne nån sjuksyster därute som kan ge mig lite tips? Kostar skjortan att springa till läkaren här, har varit hos två olika, men ingen av dem verkade ta mig på allvar och skrev bara ut antibiotika direkt. Halsmandlarna är svullna (speciellt den vänstra) och det gör inte ont så jag inte kan svälja, men huden spänner för att det är så svullet, samt ömt om man tar på dem. Har ingen feber och känner mig inte hängig i övrigt. Sista läkaren sa att det kan vara så att infektionen gått ner i lymfkörtlarna och att det då tar längre tid att läka, men att så länge jag inte har ont ska jag inte ta mer antibiotika. Han gav mig antibiotika för hela förra veckan och ett recept jag kan hämta ut på en gång till om det behövs, men jag vill helst inte knapra mer antibiotika eftersom min mage är himla känslig för sånt. What to do? Skulle gärna frågat L, men han är iväg och campar ett par dagar till utan mottagning på mobilen.

Nåväl, helgen var fin i alla fall. I fredags så mötte jag upp med en kompis för en after work drink (alkoholfri för mig) och sen ringde L och sa att han var ute i närheten med ett gäng kompisar samt sin bror som är på besök. Så jag mötte upp med dem, och de var jättetrevliga allihopa. Dessutom var det mysigt att se hur glad L blev för att jag kom förbi.

Efter en hyfsat tidig kväll i säng så körde jag och flickorna sen en heldag i Hunter Valley. Gick kanonbra att köra i vänstertrafiken (har ju gjort det en del i England, men inte så mycket under senaste året) och vi skrattade, lyssnade på musik och åt massa onyttigt i bilen på väg upp till Hunter Valley. Flickorna vinprovade sen duktigt, medan jag provade men fick vackert spotta ut vinet. Köpte dock med mig en fin flaska rött hem som jag ska öppna när tillfälle ges. Vädret var underbart hela dagen och vi käkade lunch ute i solen och bara njöt av värmen. Helt underbart härligt att komma ut från stan en sväng och andas riktigt frisk luft. Väl hemma i Sydney igen slocknade jag tidigt på soffan, utmattad av all frisk luft och bilkörning.

Igår hade jag en lugn dag, mötte S för kaffe i solen i Darling Harbour. Var och kikade på lägenheten och den var kanonfin, men de var lite osäkra på hur länge de ville hyra ut, samt att en vän till dem eventuellt ville hyra den. Så jag sa att de kunde väl fundera på saken och så kunde vi höras och stämma av ikväll. Så vi får väl se hur det går. I värsta fall har en kompis erbjudit mig sin bäddsoffa i någon vecka eller två om jag skulle ha svårt att hitta något.

Dags att försöka jobba lite, ska dricka lite mer te i hopp om att det lenar halsen lite. Suck!

9 thoughts on “Hjälp!

 1. Kul att höra om Luke :). Tack för att jag fick veta namnet, hi hi. Det låter så underbart skoj allt du gör, ååå så härligt! 🙂 Är ju ingen sjuksyster så något råd kan jag inte ge dig. Hoppas det ordnar sig. Kram!

 2. En helmysig hel……….jag tycker att namnen som Hunter V och Darling H är så fina! Jätteroligt för dig med jobblösningen! Kan du få tag på Citronmeliss eller kryddsalvia i någon hälsokost el örtbutik så prova, för de är riktigt bra vid sådana besvär.
  Tack, vi har haft 4 fina dagar med mamma och pappa, som nu har styrt kosan mot Värmland igen………..Kramar Helen

 3. Gud va jobbigt med halsen, jag har alltid problem med halsen när jag blir sjuk. Det é där jag känner av det först och det håller i sig längst, halsmandlarna blir jätte svullna och röd. Hoppas att antibiotikan hjälper och att det snart blir bra igen !

  Låter som en väldigt mysig helg i övrigt 🙂 Kram

 4. Hej sötnos!

  Vilken UNDERBAR helg du har haft, igen! så mysigt att höra!

  Jobbigt med halsen, jag har problem med lymfkörtlarna titt som tätt när jag har halsbevsär, och det har jag nästan jämt… svullna golfbollar antingen i halsen eller utanpå halsen. Massa inflammatoriehämmande värktabletter, halstabletter, varm honung med citron lindrar men sen måste det bort av sig själv – tvivlar på att det funkar med antibiotika…

  MEN roten till det onda i mitt fall är mina mandlar som typ JÄMT svullnar och “gör mig sjuk” så nu satte jag ner foten till en läkare här om veckan att jag måste få en utredning ang. att ta bort halsmandlarna. Har haft dessa problem fram och tillbaka sen tonåren.

  Du täcker inte din försäkruing läkarbesöken?

  krya på dig! och ha en riktigt härlig vecka!

  Jag såg ditt mail och absolut VILL jättegärna, har bara lite bloggförvirring för tillfället, är det ok om jag knåpar på nåt tills nästa vecka? kram Angela

 5. Gud vad drygt att vara sjuk sådär! Hatar när det inte går över direkt. Är tyvärr ingen sjuksyrra, men det låter som att det satt sig “djupare” lixom. Skön helg du verkar ha haft! Hoppas det löser sig med boende för dig. Kramar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s