Energitjuvar

Visst är det hemskt när man inser att människor i ens omgivning stjäl energi?
Jag är en människa som är ganska lätt att lära känna till en viss gräns, men för att komma mig nära inpå måste man verkligen visa att man förtjänar en plats i mitt hjärta. Detta gäller för både kompisar och pojkvänner, och visst är det kanske lite tragiskt att man inte släpper in folk utan istället håller dem på replängs avstånd. Ibland helt utan anledning.
Jag har dock insett att det ibland är väldigt befogat att följa den där berömda magkänslan om vem som hör hemma i ens hjärta och vem som inte gör det, för ibland blir man verkligen förvånad hur en nära vän kan stjäla så mycket positiv energi och fullkomligt dra ur en hela livsglädjen.

Som vän ska man kunna glädjas med sina vänner när det går bra för dem. Även om man själv sitter lite jobbigt till. Man ska kunna be om hjälp om det är hjälp man behöver. Om inte kan man bara be folk runt omkring en att vara stt stöd och en axel att gråta mot.

Och nu pratar jag inte om allmänna bekanta som man umgås med för att man borde, utan folk man betraktar som sina riktiga vänner!

Jag har hamnat i ett vägskäl just nu där jag undrar hur min magkänsla kunde ha så fel. Hur kunde jag släppa in någon i mitt hjärta och allt denna person hittills har gjort är att vända upp och ner på allt och röra till.
Utan att ge något tillbaka.

Jag avskyr energitjuvar, och jag är arg på mig själv för att ha släppt in en i mitt liv. Även om den kom i förklädnad.

Men jag är desto gladare för att jag började blogga här och hittade er alla fina bloggvänner,
så jag skickar en stor kram till er!

One thought on “Energitjuvar

  1. Hej, jag håller med. Har också svårt att släppa in folk nära (skyddar mig själv) och har verkligen stött på energitjuvar också. Jag tror att man ska såklart vara bra på att följa sin magkänsla när det gäller folk men sedan kan man ju inte göra för mycket begränsningar, då blir det svårt att träffa någon alls. Så om det slinker en förklädd energitjuv förbi ens radar så är det tråkigt men du verkar ha upptäckt missen så…fortsätt titta framåt, och lägg “tjuven” bakom dig/ Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s